25/04

Dac’art, het fietsvriendelijkste woonproject van Izegem en omstreken!

Download hier het Dac’art fietsparcours!

Wonen op Dac’art, dat is ook genieten van alles wat de stad en de brede omgeving te bieden hee ft. Daarom stippelden we voor jou het Dac’art fietsparcours uit. Het Dac’art fietsparcours brengt je langs een aantal onmiskenbare troeven van Izegem: niet te missen culturele of erfgoedsites, maar ook het water, en een aantal groene hoekjes waar je helemaal tot rust komt.

Uitproberen? Dat kan, het hele jaar door.
Downloadlink:  Fietsplan

Een fietsvriendelijk project

• Unieke ligging aan verschillende fiets- en wandelknooppunten die het woonproject verbinden met de groene Leiestreek.

• 2 fietsenstallingen voor bewoners op gelijkvloers niveau telkens met een toegang vanuit de binnentuin. Met het compacte fietsenstal-systeem ‘Velopa’ kunnen er in totaal 72 fietsen gestald worden.

• Aan de centrale toegang aan de Zuidkaai worden een 15-tal fietsenstallingen voor bezoekers voorzien.

• Laadpunten voor elektrische fietsen

• Fietsvriendelijke centrale binnentuin. Deze grote, groene ontvangstruimte wordt op een kwalitatieve manier aangelegd met organische paden naar de diverse inkomhallen en een matrix van siergrassen, vaste planten en bomen als begeleidend kijkgroen. De binnentuin is bovendien ook van het fietspad langs de spoorweg bereikbaar. Hiervoor wordt het fietspad in helling aangelegd om op het niveau van de binnentuin te kunnen aansluiten.

• Nieuwe fiets- en wandelverbinding aan de achterzijde van het woonproject die Dac’art rechtreeks zal verbinden met het jaagpad en het centrum van Izegem. Voor de aanleg van dit fietspad werd een borgstelling gedaan door de bouwheer. In afwachting van de aanleg van dit fietspad, wordt er gefundeerd gazon aangelegd die als onderfundering voor het latere fietspad dienst kan doen.De zone van het fietspad wordt nadien overgedragen aan het publiek domein.